HUB gelanceerd in Nederland met eerste case voor H&M Nederland

21 december 2023

De innovatieve afdeling van blowUP media, HUB, brengt (D)OOH campagnes tot leven. De primeur? Een digitale, indrukwekkende activatie met H&M Nederland op één van de drukste NS-stations van het land, in samenwerking met Natwerk.

Interactie door technologie en out-of-the-box ervaringen wordt steeds belangrijker binnen (D)OOH. Met het gebruik van blowUP media’s kenmerkende Premium Plus media, technologische innovatie en creatieve team, creëert HUB impactvolle visuele ervaringen waarmee maximale aandacht en betrokkenheid van publiek wordt gecreëerd. HUB gaat hiermee van start met een opvallende digitale popUP experience op Utrecht Centraal samen met H&M Nederland rondom de Holiday campagne.

De Holiday Experience van H&M bood een digitale en fysieke interpretatie van de ‘Togetherness’ campagne. Stel je voor: een allesomvattende ervaring waar de kledingstukken van H&M tot leven komen in een prachtige winterse omgeving. Dansende jurken, pailletten die je omringen en een immense glinsterende riem in 3D. Bezoekers van de popUP omgaven zich in een betoverende digitale wereld, precies de magie die de feestdagen losmaakt.

Kimberley Gotjé, Media planner H&M Duitsland & Nederland: “Bij H&M zijn we altijd op zoek naar vernieuwende manieren om onze mediacampagnes tot leven te brengen. De Holiday Experience in Utrecht, die we samen met HUB hebben opgezet, heeft onze campagne echt naar een hoger niveau getild.”

Als drukste station van Nederland is Utrecht Centraal de uitgelezen plek voor een dergelijke popUP, waarbij meer dan 5.000 personen de immersive Holiday Experience bezochten. Met deze case blijkt weer dat out of home het meest effectieve offline medium is voor online activiteit;  enthousiaste bezoekers deelden hun ervaring op social media waarmee H&M naast de activatie ook earned media genereerde met #hmholiday.

“HUB is een belangrijke business unit voor creatieve executie en weerspiegelt onze ambitie om de markt te blijven verrassen met Premium Plus media. De innovatieve aanpak van H&M met immersive content, zorgt niet alleen voor entertainment, beleving en verbinding, maar voegt ook een extra dimensie van impact en waarde toe aan de algehele campagne van H&M. Deze benadering sluit naadloos aan bij wereldwijde trends binnen OOH-advertising”, aldus Ernst Vos, CCO blowUP media Group.

Met HUB realiseert blowUP media van concept tot creatie merkactivaties en spectaculairs op zowel digitale schermen als steigerdoeken in Nederland en België, in samenwerking met partners zoals Natwerk.

Bekijk hier de 360º video van de Holiday Experience popUP, welke plaatsvond van 11 tot en met 17 december.