ECHO® bestaat voortaan uit
100% gerecyclede PET flessen

PVC-vrij reclamedoek ECHO® bestaat voortaan uit 100% recyclede PET flessen

18/03/2023

Vanaf medio april bestaat ons PVC-vrije steigerdoekmateriaal ECHO® volledig uit gerecyclede PET flessen. Al sinds 2016 verwerkt blowUP media in de Benelux zo’n 80% PET-flessen in het materiaal. Juist op World Recycling Day is het belangrijk om stil te staan bij al het plastic dat wordt geproduceerd en wordt weggegooid. Uit onderzoek van de Plastic Soup Foundation blijkt namelijk ook dat verreweg het meeste plastic, 44%, wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal zoals PET flessen. Precies op dit vlak valt dan ook de meeste milieuwinst te behalen. Inmiddels hebben we maar liefst 70 ton aan PET flessen gerecycled en 93 ton PVC bespaard. En daar zijn we best een beetje trots op!

Alle advertentiecampagnes op onze Giant Posters in Nederland en België worden voortaan dus op volledig gerecycled materiaal van PET flessen geprint. Alle Giant Posters worden na afloop van campagnes ingezameld en ook het afval tijdens het productieproces wordt verzameld. Er wordt alleen inkt op waterbasis met het ÖKOTEX- milieulabel gebruikt. Ieder reclamedoek kan na afloop van de campagne upcycled worden naar andere producten, zoals tassen en hangmatten. De ultieme duurzame giveaway voor een sterke merkactivatie.