blowUP media breidt
samenwerking met Justdiggit uit

blowUP media Benelux, onderdeel van Ströer, breidt haar langdurige partnership met Justdiggit uit. Met onmiddellijke ingang zullen alle campagnes, zowel op de Premium Plus digitale schermen als op classic (steigerdoekreclame), worden gecompenseerd door middel van de vergroeningsprojecten van Justdiggit  in Afrika. Daarnaast wordt er geld opgehaald om Justdiggit bij haar activiteiten in Afrika te ondersteunen. Duurzaamheid vormt al jaren één van de strategische pijlers van blowUP media Benelux. Met deze nieuwe initiatieven wordt hier verder invulling aan gegeven.

Nature-based solutions leveren 37% van CO₂ reducties op, dus oplossingen zoals vergroening op grote schaal draagt bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Daarom breidt blowUP media Benelux de samenwerking met Justdiggit uit, waarin ze zich ertoe verbindt op grootschalige wijze land te herstellen in Afrika, wat zorgt voor meer water- en voedselzekerheid, verbetering van biodiversiteit en het herstel van ecosystemen. Wederom neemt blowUP media hiermee een belangrijke stap in het minimaliseren van de milieu-impact van haar activiteiten.

“blowUP media is sinds 2014 een partner van Justdiggit, waarbij we hen pro bono helpen met de verspreiding van hun groene boodschap naar een miljoenenpubliek. Onze bewustwordingscampagnes zijn te zien op al onze locaties in Nederland en België, en sinds april 2021 ook op digitale schermen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Premium Plus staat ook voor verantwoordelijkheid nemen door duurzamere keuzes en opties te creëren voor iedereen in de keten. Met Justdiggit als Plusproject proberen we onze klanten en partners daadwerkelijk onderdeel te maken van iets groters bij inzet van onze media assets”, aldus Ernst Vos, CCO van de blowUP media Group.

Om de uitstoot bij media-inzet transparant te maken voor klanten, zal blowUP media gebruik maken van natureOffice certificaten die de CO₂-uitstoot kwantificeren en inzichtelijk maken. Het certificaat bevestigt de totale uitstoot die door blowUP media gecompenseerd zal worden. Deze besparingen kunnen worden gebruikt als onderdeel van de eigen duurzaamheidsprojecten van een bedrijf en zullen geheel kosteloos worden verstrekt. Naast de compensatie van haar mediacampagnes, zal blowUP media op jaarlijkse basis een financiële bijdrage leveren aan een lokaal vergroeningsproject, genaamd een Plusproject, van Justdiggit in Tanzania.

Sinds 2016 worden de classic campagnes van blowUP media geprint op het 100% recyclebaar materiaal ECHO® en zijn er tot nu toe 70 ton PET-flessen verwerkt en 93 ton PVC bespaard. Voor de digitale schermen maakt blowUP media gebruik van duurzame leveranciers waarin zowel de productie als het gebruik ervan op circulaire basis is. Ook draagt blowUP media actief bij aan binnenstedelijke vergroening door de aanleg van verticale tuinen. Op deze manier zorgt elke vierkante meter advertising voor vierkante meters vergroening.

Justdiggit maakt droog land in Afrika weer groen

Justdiggit is op een missie om de aarde af te koelen door verdroogde landschappen in Afrika te herstellen. Samen met boeren, gemeenschappen en lokale partners maken ze droog land weer groen. Dit heeft een positieve en meetbare impact op de biodiversiteit, water en voedselzekerheid, de natuur en uiteindelijk zelfs het klimaat!

Justdiggit combineert communicatie, mobiele technologie en media om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van vergroenen, zowel in Afrika als Europa. Ze werken samen met lokale gemeenschappen en partners door middel van verschillende vergroeningstechnieken. Voorbeelden van deze technieken zijn het opvangen van regenwater door middel van het graven van zogenaamde ‘earth smiles’, en het terugbrengen van bomen (Treecovery). Met het toepassen van deze technieken is er al meer dan 380.000 hectare droog land hersteld, zijn er 315.000 earth smiles gegraven en al meer dan 14 miljoen bomen teruggebracht.

“blowUP media is sinds dag één een hele belangrijke partner van Justdiggit in het verspreiden van de boodschap in diverse Europese landen. Het is fantastisch om te zien dat zij de samenwerking verder uitbreiden en nog een extra stap zetten in hun duurzaamheidsstrategie. We kijken er naar uit om behalve op het gebied van communicatie nu ook meetbare stappen te zetten op het gebied van vergroening”, aldus Merel Rikveld, Manager Communications Europe van Justdiggit.

natureOffice

natureOffice is een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in  duurzaamheidsoplossingen. Ze bieden een breed scala aan diensten en projecten waarmee bedrijven hun CO₂-voetafdruk kunnen verkleinen en hun impact op het milieu kunnen compenseren. Ze bieden gecertificeerde CO₂-compensatieprojecten aan, waarbij bedrijven kunnen investeren in projecten die CO₂-uitstoot verminderen of CO₂ op een andere manier compenseren. Justdiggit is op initiatief van blowUP media officieel erkend door natureOffice als compensatie- en Plusproject. Bij een Plusproject wordt geld opgehaald ten behoeve van Justdiggit. natureOffice zorgt voor transparantie en betrouwbaarheid door onafhankelijke certificeringen en audits uit te voeren om ervoor te zorgen dat de CO₂-compensatieprojecten voldoen aan internationale standaarden. Dit waarborgt de integriteit en de effectiviteit van de compensatie-inspanningen.