Duurzaamheid

Met Giant Posters en digitale schermen hebben wij niet alleen een grote impact op jouw doelgroep, maar ook op de maatschappij.
Daarom vinden wij het belangrijk om ons in te zetten voor een aanzienlijke verkleining van onze ecologische footprint, door onze business te gebruiken als een force for good.

Geprint op ECHO® – perfect gerecycled

Giant Poster materiaal

 

Onze Giant Posters worden geprint op ECHO® – 100% recyclebaar materiaal. Volledig vrij van PVC en gemaakt van 100% gerecyclde PET flessen.

We kunnen het ECHO®-materiaal van jouw Giant Poster omzetten in diverse merkproducten zoals tassen en hangmatten. De ultieme duurzame giveaway voor een sterke merkactivatie.

En een goede aansluiting op de recyling- & upcyclingtrend, passend bij de duurzaamheidsambitie van een merk of bedrijf.

kpn_den-haag_gravenstraat-5_12

Wist je dat blowUP media in de Benelux sinds de start met ECHO®-materiaal (sinds september 2016) tot nu maar liefst 70 ton aan PET flessen in Giant Posters heeft verwerkt? En er is meer dan 93 ton PVC bespaard!

Alle Giant Posters worden na afloop van campagnes ingezameld, en ook het afval tijdens het productieproces wordt verzameld. Er wordt alleen inkt op waterbasis met het ÖKOTEX- milieulabel gebruikt. Daar zijn wij natuurlijk best een beetje trots op!

echo_infographic

The Pure

De Giant Posters van blowUP media kunnen voorzien worden van The Pure, een luchtzuiverende coating die de luchtkwaliteit in grote steden verbetert. Deze transparante laag van actief titaniumdioxide die op het PVC-vrije reclamedoek is aangebracht, breekt schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden uit uitlaatgassen af.
The Pure geeft het reclamedoek onder daglicht unieke eigenschappen.

Deze coating is niet giftig en onschadelijk voor mens en milieu. Door middel van fotokatalyse bevrijdt de coating de lucht van vervuilende en schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden en fijnstof, voor een schonere wereld en een nog krachtiger effect van de advertentiecampagne.

the-pure_utrecht_oudegracht-119_ii

Partnership met Justdiggit

blowUP media is sinds 2014 trotse partner van Justdiggit, een non-profit organisatie die op missie is om Afrika te vergroenen en zo de aarde weer af te koelen.

justdiggit_utrecht_hoog-catharijne_south-mile-pillars_03

Samen kunnen we een positief effect

hebben op het klimaat

 

Wij steunen klimaatbeschermingsorganisatie Justdiggit pro Bono door hun campagnes te tonen op onze digitale schermen.

De campagnes van Justdiggit worden getoond in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Onze digitale schermen in 13 grote Europese steden – met een enorm bereik van 337,2 miljoen contacten per jaar – zorgen voor maximale bekendheid voor de missie van Justdiggit.

Het is wel degelijk mogelijk om de planeet weer te vergroenen en af ​​te laten koelen, en wij leveren daar graag een positieve bijdrage aan.

justdiggit_knokke_lippenslaan-260_01

GreenTech verticale tuin in Knokke

The Green: DOOH scherm in 100m2 verticale tuin met CO2-absorberende planten

The Green in Knokke biedt adverteerders de mogelijkheid om hun merk te activeren met opvallende content, om hun doelgroep aan de Belgische kust te bereiken. Levende groene kunst maximaliseert visuele impact, helpt bij de strijd tegen het verminderen van de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer en draagt ​​zo bij aan een beter klimaat. Door deze verticale tuin aan de Lippenslaan in Knokke, wordt zo’n 1.000 kilo netto CO2 per jaar geaborbeerd. De 14 verschillende soorten planten kunnen de biodiversiteit in de stad stimuleren door lokale vogels en insecten aan te trekken.